Video poker

Begreppet videopoker har vi säkert hört talas om men vad handlar det om i praktiken? Videopoker är en typ av kortspel som spelas direkt på videoautomater där det liksom i klassisk poker handlar om att få rätt kortkombinationer för vinst. Den stora skillnaden är dock att du är ensam spelare i videopoker eftersom att du spelar direkt mot en maskin. I videopoker väljer du insats innan start och det går därefter aldrig att förlora mer eftersom att det inte sker några höjningar under spelets gång.

Är det någon skillnad på spelautomater och videopoker?

I videopoker kan faktiskt spelarens kunskap och skicklighet påverka resultatet, medan det i vanliga spelautomater uteslutet handlar om ren tur.

Kan du förbättra din spelskicklighet?

För att göra bra ifrån sig krävs det att du kan spelet i sin helhet och även har en god förståelse för satsningar och konsekvenser. Varje gång du gör ett litet misstag minskar ens vinstmöjligheter. Ett tips är att titta på videoklipp på nätet från verkliga pokerturneringar – genom att studera proffsens drag kan du lära dig ett och annat.

Varianter av videpoker

Deuces Wild är ett spännande videpokerspel där 2 fungerar som en wild och alltså ersätter andra kort för att skapa vinnande kombinationer. Jacks or Better är annars en variant som dessutom är enkel att förstå sig på även för pokerspelaren som är nybörjare.

Håll koll på spelandet

Precis som alla casinospel är det av stor vikt att kontrollera ditt eget spelande. Videopoker är inget undantag – även här behöver du tänka igenom dina drag för att undvika misstag som i längden kan skapa ekonomiska problem. Med en sund inställning till spelet där fokus ligger på underhållning till en rimlig spelbudget kan du dock ha en trivsam stund framför skärmen!